Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Stuers, Hubert Lambert Joseph Paul Clément de

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Jonkheer Hubert Lambert Joseph Paul Clément de Stuers werd op 27 september 1832 geboren op de Boetselaersborg in 's-Heerenberg als zoon van generaal François de Stuers en Adriana Jacqueline de Kock. Hij is als enige van de zeven kinderen van het echtpaar De Stuers-De Kock daar geboren.

Hubert de Stuers heeft een groot deel van zijn leven in Nederlands-Indië doorgebracht. Hij trouwde op 9 november 1859 te Passaroean bij Soerabaja met Julie Geertruida Dorothée Antoinette Bisschop Grevelink, geboren op 24 augustus 1838 op Sint Eustatius als dochter van Arnold Herman Bisschop Grevelink en Hermina Adriana Römer. De zeven kinderen uit dit huwelijk werden tussen oktober 1860 en februari 1870 allen geboren in Ngempit op Oost-Java.

Zijn vrouw overleed in april 1878 in Brussel. Mogelijk is het gezin na de geboorte van het laatste kind in 1870 naar Europa teruggekeerd.

Over de levensloop van Hubert de Stuers zijn maar weinig gegevens voorhanden. In 1893 was hij in Den Haag, waar hij toen woonde, getuige bij het huwelijk van zijn neef Victor de Stuers.

Hij overleed op 8 maart 1904 in Den Haag, 71 jaar oud.

Bronnen