Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

ANZO

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken

ANZO staat voor Angenent en Zonen.

De heer J.H.B. Angenent begon in 1935, toen hij werkloos was, aan de Oude Doetinchemseweg te 's-Heerenberg een smederij in een werkplaats. Acht jaar later volgde de eerste uitbreiding.

Direct na de bevrijding begon hij naast de smederij met een winkel (nu de HUBO winkel, Oude Doetinchemseweg 13a) en in een leegstaande school te Lengel met de fabricage van wandel- en later ook poppen- en kinderwagens Aneb.

Dertien jaar later stapte hij uit de kinderwagenfabriek en startte met het vervaardigen van staal-aluminium ramen, deuren en winkelpuien. De zaak aan de Oude Doetinchemseweg is in 1961 en 1965 nogmaals vergroot en uiteindelijk is in 1974 de door H.W.A. Angenent ontworpen bedrijfshal op het industrieterrein aan de Ulenpasweg 1 geopend. Dit pand bevindt zich vrij prominent bij de rotonde met de Immenhorst en de Plantsoensingel Zuid.

ANZO is in 1996 door Kremer overgenomen en in 2005 verkocht aan de Ventura Groep.

Tegenwoordig (sinds 2011?) zitten in het pand aan de Ulenpasweg 1 de bedrijven Delleman Tegels & Natuursteen en Hendriks Badkamerspecialisten & Tegelzetbedrijf.