Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Bergh in het zadel

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken
BerghInHetZadel-groepsfoto.jpg
De stichting 'Bergh in het zadel voor de Kankerbestrijding', die nu al meer dan een decenium bestaat, wil helpen. In 1989 heeft Alois Klosterboer met een aantal inwoners van de toenmalige gemeente Bergh het initiatief genomen om een sponsorfietstocht te organiseren voor de Nederlandse Kankerbestrijding / het Koningin Wilhelmina Fonds, genaamd KWF Kankerbestrijding.

Aanleiding tot de eerste sponsorfietstocht was een van de tv-uitzendingen van Vinger aan de pols van Ria Bremer over beenmergtransplantatie bij kinderen. De initiatiefnemers wilden er niet alleen over práten, maar ook zelf actief iets gaan dóen.

De stichting heeft als doel zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de kankerbestrijding, door het periodiek organiseren van grensoverschrijdende sponsorfietstochten. Inmiddels is door de stichting een vijftal tochten georganiseerd. Met de opbrengst van de tochten is geïnvesteerd in het onderzoek naar kanker en is onder andere een vakantiebungalow aangekocht, om jonge kankerpatiëntjes met hun familie een onvergetelijke vakantie aan te kunnen bieden.

Voor de kankerbestrijding hebben leden van de Stichting Bergh in het zadel al heel wat geld bij elkaar gefietst.

De stichting werd in 2003 benoemd tot Ridder in de orde van de Berghse Kei.

Zie ook

Bronnen

  • De website van Bergh in het zadel

Externe links