Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

De Tuger

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken

De Tuger is een wijk in het oosten van 's-Heerenberg. De wijk is in het begin van de jaren 70 gebouwd. Tot begin jaren 90 was de wijknaam tevens straatnaam, alle huizen in de wijk hadden een adres met "De Tuger". De wijknaam is waarschijnlijk ontleend aan een vroegere veldnaam in dit gebied. Aan de oostkant van de wijk grenst De Tuger aan de dorpskern van Lengel. Bij de noord-oostpunt ligt de ingang van de voetbalvelden van VVL.

Geschiedenis

In de jaren 90 zijn de straatnamen van De Tuger gewijzigd. Waarschijnlijk is de onoverzichtelijkheid van de adressen in deze wijk hier mede de reden van. Sindsdien dragen de straten binnen de wijk de namen Ganzepeppel, Kornhorst en Diekmansweide. Opmerkelijk voor de huisnummering is en was dat deze niet zoals gebruikelijk gesplitst is in even en oneven, maar doortelt, dus bijvoorbeeld nr. 10, nr. 11, nr. 12, etc.

Tot in de jaren 90 bestond de wijk grotendeels uit huurwoningen, zowel in de sociale als de particuliere sector. Thans wordt een groot deel van de particuliere huurwoningen verkocht. Een klein deel van de woningen is in gebruik als seniorenwoning.

Dependance Galamaschool

Midden in de wijk, in het huidige gedeelte de Ganzepeppel stond tot in de jaren 80 een dependance van de Galamaschool. Tot ongeveer 1980 hadden de 4e klassen (tegenwoordig groep 6) hier onderwijs, toen werd dit gewijzigd in de voormalige ? klassen. Midden jaren 80 is de dependance gesloopt, en is er een losloopgebied voor honden gekomen.

Kaart

Bezig met het laden van de kaart...