Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Ebbing, Johannes Wilhelmus

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Ebbings Sterbeurkunde uit Hasselt

Johannes Wilhelmus Ebbing werd op 23 april 1870 geboren in Stokkum als zoon van Hendrikus Johannes Ebbing en Johanna van Wessel.

Op 6 mei 1886 vertrok hij naar Warbeyen en kwam op 9 mei 1889 terug naar Stokkum. Op 18 juli 1900 trouwde hij in 's-Heerenberg met Johanna Maria Tamboer, geboren op 26 oktober 1877 in Angeren als dochter van Andries Tamboer en Theodora Scholten.

Op 8 mei 1912 vertrok hij opnieuw naar Warbeyen. Hij was dagloner toen hij op 29 april 1945 overleed in het dorp Till, in de toenmalige Duitse gemeente Hasselt ten zuidoosten van Kleef. Hij was 75 jaar oud. Uit zijn Duitse Sterbeurkunde valt af te leiden dat hij een natuurlijke dood is gestorven: hij overleed in zijn eigen woning aan Alterschwäche. Hij ligt nu begraven op de katholieke begraafplaats in het nabijgelegen Keppeln; in graf 10 van rij III in vak IV.

Zijn overlijden is niet in Nederland ingeschreven, omdat hij permanent in Duitsland woonde. Hij is als slachtoffer van de oorlog opgenomen in het Slachtofferregister van de Oorlogsgravenstichting.

Bronnen