Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Gebruiker:MJ Tomassen

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken

MJ Tomassen verwijst naar Misha Tomassen.

Hij raakte geïnteresseerd in de geschiedenis van deze regio toen hij onderzoek deed naar de roots van zijn grootouders. Zijn opa Hein Tomassen is in 1910 geboren op boerderij 't Vossegat in Wijnbergen, en werd later land- en tuinbouwleraar in Didam. Zijn oma Marietje Simmes is in 1921 geboren op boerderij de Bergeländjes bij Netterden.

Vanaf 2018 doet hij onderzoek naar de bewoningsgeschiedenis van alle woningen die rond 1830 in Azewijn stonden. Deze interesse is ontstaan toen hij ontdekte dat de roots van de familie Simmes (waarnaar al decennia zonder resultaat gezocht was, en altijd gedacht werd dat deze in Duitsland lagen) in Azewijn bleken te liggen. Het resultaat daarvan is te zien op www.bewoningsgeschiedenis-azewijn.nl, en op een aantal pagina's op Berghapedia.

Behalve Azewijn en de geschiedenis van zijn familie, is Misha ook geïnteresseerd in de plaatsen Wijnbergen en Elten. Hij vindt het leuk om kennis uit te wisselen over deze onderwerpen en is te bereiken op het e-mailadres: mjtomassen86@gmail.com