Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

De Hangaarts

Uit Berghapedia
(Doorverwezen vanaf Hangaarts, de)
Ga naar: navigatie, zoeken

De Hangaarts is een straat in de gelijknamige wijk in 's-Heerenberg. De straat en wijk liggen ingeklemd tussen de Oude Doetinchemseweg, de Tugerallee, het Rodingsveen en De Bongerd.

Kenmerkend voor de wijk zijn de niveauverschillen. Het oostelijkste deel bij de Tugerallee ligt ongeveer zes meter lager dan het meest westelijke deel bij de Oude Doetinchemseweg. In de volksmond werd vaak gesproken over de 1e, 2e, 3e en 4e verdieping van de Hangaarts, waarbij de 1e het hoogste deel is (!), en de 4e het laagste.

De wijk bestaat grotendeels uit koopwoningen van het model doorzonwoning, gebouwd rond 1970. Er zijn 134 huisnummers verdeelt over zes postcodes. Een deel van de huizen ligt aan voetpaden; de bewoners kunnen hun auto's op centrale parkeerplaatsen parkeren.

Wijkplatform tevreden met nieuwe informatieborden

In de Hangaarts is het voor de bezoeker vaak onduidelijk waar een huisnummer zich bevindt. Er zit wel logica in de nummering, maar doordat de woningen op verschillende niveaus staan, is verwarring mogelijk. Daarom heeft het Wijkplatform 's-Heerenberg Oost samen met de gemeente Montferland informatieborden ontwikkeld. Deze informatieborden op vijf plaatsen in en om de wijk.

Kaart

Bezig met het laden van de kaart...