Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Heuveltje, 't

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Hotel-café-restaurant 't Heuveltje,
waarschijnlijk in de jaren 60 van de 20e eeuw.

Hotel-café-restaurant 't Heuveltje was een familiebedrijf aan de Sint Jansgildestraat 27 in Beek. Het bestond al meer dan zestig jaar. Het ligt aan de route van de Kroegentocht die de Heemkundekring Bergh heeft samengesteld. De feestkelder heette La Colline, Frans voor heuveltje. In de VVV folder van 1989 staat H.E. Rosendaal als eigenaar vermeld.

Op 23 juli 1995 werd het bedrijf getroffen door een grote brand. Het is daarna weer opgebouwd.

Bij het bedrijf is een zeer grote parkeerplaats die vooral in de zomermaanden gebruikt wordt als overstapplaats voor diverse touringcar bedrijven.

Uitspanning 't Peeske aan de Peeskesweg wordt door dezelfde familie uitgebaat.

Het bedrijf is in 2020 failliet gegaan door de Coronacrisis, getuige het volgende citaat uit een artikel in De Gelderlander van 26-05-2020:

Coronacrisis nekt Hotel ’t Heuveltje in Beek: faillissement aangevraagd
Hotel 't Heuveltje in Beek heeft het faillissement aangevraagd. Dit laten de eigenaren Karin en Kees Rosendaal weten. 't Heuveltje bestaat 65 jaar.
De oorzaak van het faillissement is, volgens de eigenaren (broer en zus), de coronacrisis. "Daardoor gaan veel reizen en hotelovernachtingen die bij ons stonden gepland niet door”, schrijven de eigenaren in een persbericht. "Ook gaan diverse evenementen en feesten die in onze agenda staan niet door. We hebben dit besluit moeten nemen om zo geen verdere schulden te maken." ‘t Heuveltje genoot grote bekendheid als vertrekpunt pleisterplaats van touringcarbedrijven zoals Oad en De Jong Intra. Het faillissement van Oad in 2013 had grote gevolgen voor 't Heuveltje, dat niettemin op de been bleef. Nu valt alsnog het doek.

Twee maanden later stond in dezelfde krant een artikel waarin vermeld werd dat het voormalige hotel tot een onderkomen voor arbeidsmigranten verbouwd zal worden. De grote parkeerplaats bij het bedrijf zal voorlopig blijven bestaan.Externe link