Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Krüs, Gerard

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Gerard Krüs heeft af­scheid genomen van carnavalsvere­niging De Dolbotters uit Kilder. Op zaterdagavond 14 november 2009 zette hij na 33 jaar een punt achter zijn actieve lid­maatschap. En dat ging niet onop­gemerkt voorbij. Burgemeester Leppink van Montferland mocht Gerard de versierselen opspelden die horen bij een koninklijke on­derscheiding.

Krüs heeft binnen De Dolbotters verschillende functies bekleed. Zo is hij jarenlang voorzitter geweest en heeft hij verschillende andere bestuursfuncties gehad. In 2001 leg­de hij de voorzittershamer neer. Hij bleef lid van de raad van elf. Daarnaast bleef Gerard Krüs onder meer actief in de optochtcommis­sie.

Maar om hem nu alleen te eren voor zijn werk als carnavalist, zou hem tekort doen. Gerard Krüs is betrokken bij verschillende vereni­gingen in het dorp aan de voet van het Montferland. Hij verkoopt meubelen op de jaarlijkse rommel­markt voor de Kilderse muziekvereni­ging en collecteert voor deze vere­niging. Het Oranjecomité onder­steunt hij bij de kinderspelen.

Ook op het voetbalveld van SV Kil­der is Krüs regelmatig te zien. Hij is er onder meer bestuurslid van de onafhankelijke supportersvere­niging. Niet alleen de koninklijke onder­scheiding kreeg hij tijdens de jaar­lijks pronkzitting van De Dolbot­ters; daarnaast werd hij erelid van de Kilderse carnavalsvereniging.

Bron