Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Leonards, Wilhelmina Maria Antoinetta

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Wilhelmina Maria Antoinetta Leonards werd op 2 juli 1886 geboren in Wijnbergen als dochter van Godefridus Theodorus Johannes Leonards en Anna Wilhelmina van Onna.

Zij vertrok op 2 mei 1901 naar Limburg, waar zij op de kweekschool van de Liefdezusters van het Kostbaar Bloed in Koningsbosch-Echt een opleiding tot onderwijzeres volgde. In de aanloop naar haar onderwijzersakte, die zij op 26 april 1907 in Venlo behaalde, slaagde zij op 19 oktober 1905 (eveneens in Venlo) voor het examen Vrije- en Orde-oefeningen (een gymnastiekdiploma) en op 16 maart 1906 in Breda voor het examen "Nuttige Handwerken.

Na het behalen van haar onderwijsakte werd zij benoemd tot onderwijzeres aan de r.-k. lagere school in Silvolde. Daar was zij slechts een half jaar, van 4 juni 1907 tot 8 januari 1908, waarna zij terugkeerde naar Koningsbosch om toe te treden tot de congregatie van de Liefdezusters van het Kostbaar Bloed. Zij nam daar de kloosternaam zuster Godefrida aan. Zij bleef actief in het onderwijs. Na examens op 18 en 19 juli 1910 in Den Bosch slaagde zij voor de hoofdakte.

Zij overleed op 4 juli 1976, twee dagen na haar negentigste verjaardag.

Bronnen