Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Loodgietersbedrijf Kupers

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Loodgietersbedrijf Kupers in 's-Heerenberg bestaat reeds sinds 1881 als loodgieter en koperslager. Eerst was het gevestigd in de Hofstraat en vervolgens in de Kellenstraat te 's-Heerenberg. Toen E.J. Kupers het bedrijf overnam van Friedrich Johann Kupers vestigde hij het aan zijn woonhuis op de Zeddamseweg 78C. Inmiddels heeft Maarten Kupers het bedrijf overgenomen. Hij heeft in 1997 een nieuw pand op industrieterrein 't Goor aan de Nijverheidsstraat gebouwd.

Geschiedenis

Op woensdag 18 juni 2008 werd in het kader van het 100-jarig bestaan van Woningstichting Bergh een klusavond georganiseerd, waar Maaarten Kupers vertelde over de geschiedenis van zijn bedrijf.

Ons bedrijf bestaat sinds 1893, voor zover bekend het oudste familiebedrijf in de voormalige gemeente Bergh. Mijn overgrootvader is het bedrijf begonnen waar nu de pastorie staat bij de Pancratiuskerk.
Daarna is mijn opa verdergegaan in de Kellenstraat, nabij de stadsboerderij.
Mijn vader heeft hierna het bedrijf gecontinueerd aan de Zeddamseweg tussen het tankstation en de voormalige LTS. Wij zijn, mede door ruimtegebrek, verhuisd naar de Nijverheidsstraat 18. Hier zijn we vandaag de dag nog steeds te vinden. Van het begin af aan waren wij voornamelijk gericht op klanten met af en toe een periode, waarin we ons bezighielden met nieuwbouw of renovatie. In deze rol zijn we 24 jaar geleden bij Woningbouwvereniging Bergh terechtgekomen. Wij kregen de welkome opdracht om haar loodgieters- en CV-werkzaamheden te behartigen. Ook nu zijn we heel blij met de goede contacten en opdrachten die we hebben en krijgen van Woningstichting Bergh. Ook zoals laatst nog uit een enquête is gebleken bent ook u als bewoner goed te spreken over ons. Daar zijn we erg blij mee en we hopen u nog lang van dienst te kunnen zijn.”