Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Myrinck, Nicolaas

Uit Berghapedia
Versie door Verre neef (overleg | bijdragen) op 5 aug 2022 om 16:09 (Nieuwe pagina aangemaakt met ''''Nicolaas Myrinck''' was een franciscaner minderbroeder van het observantenklooster in Elten. Hij wa...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Nicolaas Myrinck was een franciscaner minderbroeder van het observantenklooster in Elten. Hij was van 1699 tot zijn dood op 20 maart 1709 pastoor in 's-Heerenberg als opvolger van pater Doven.

Hij droeg de missen noodgedwongen op in de huiskerk aan het Kerkstraatje, omdat katholieken in die tijd alleen mochten samenkomen in gebouwen die aan de buitenkant niet als kerk herkenbaar waren. Tot de Reformatie was de huidige protestantse kerk in 's-Heerenberg in gebruik bij de katholieken.

Pater Myrinck was de laatste minderbroeder van het observantenklooster in Elten die in 's-Heerenberg heeft gepreekt. De priesters die na hem kwamen waren wereldheren, geestelijken die geen lid waren van een kloosterorde.

Van pater Biderwant uit Elten die in die tijd Beek bediende, wordt ook genoemd als pastoor van 's-Heerenberg. Wellicht heeft hij daar missen gelezen, maar zijn standplaats was Beek.

Bronnen