Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Nijverheidsstraat

Uit Berghapedia
Versie door Verre neef (overleg | bijdragen) op 1 mrt 2021 om 17:30 (typo)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

De Nijverheidsstraat in 's-Heerenberg is een straat op Industrieterrein 't Goor. De straat ligt ten westen en ten oosten van de Goorsestraat; de nummering loopt van het westelijke doodlopende uiteinde naar het oostelijke doodlopende uiteinde.

In december 2008 waren er de oneven nummers 1 t/m 5 en de even nummer 2 t/m 22. Al deze nummers hebben postcode 7041 GE. De straat is vanaf 1970 met bedrijfsgebouwen bebouwd. Huisnummer 5 bestaat in 2021 niet meer, 3b is nu het hoogste oneven nummer.

Bedrijven

  • Op nummer 3B zit Truck Service Bergh, een reparatiebedrijf van trucks
  • Op nummer 12 bevindt zich sinds 2015 het gemeentelijke aanbiedstation (in de volksmond meestal "de stort" genoemd). Dit aanbiedstation bevond zich voorheen tot 2014 op de Nijverheidsstraat 6; op dit adres staat nu de uitbreiding van het bedrijf op nummer 4 (Fulfilment Achterhoek). Op het terrein waar nu het aanbiedstation is lag vroeger (tussen de 60er en 90er jaren) de rioolwater-zuiveringsinstallatie van 's-Heerenberg. Deze bestond uit drie grote ronde bekkens. Deze installatie lag oorspronkelijke helemaal vrij ten midden van de weilanden, maar is langzamerhand ingesloten door de bedrijfsgebouwen op 't Goor. Het door deze zuivering gereinigde water werd geloosd op het Grenskanaal, maar doordat de reiniging niet erg goed was, liep de visstand in het grenskanaal sterk terug. Deze heeft zich nu weer hersteld.
  • Op nummer 18 is sinds 1997 Kupers B.V., Loodgieters- en installatiebedrijf gevestigd, 7041 GE 's-Heerenberg, tel. 0314-661549
  • Op nummer 20 is sinds 2006 Carrosserie Service Bergh gevestigd. Dit bedrijf is gespecialiseerd in onderhoud van auto's, schadeherstel van bedrijfswagens en personenauto's en restauratie van auto's (in samenwerking met de buurman op nummer 22).
  • Op nummer 22 is het auto-restauratiebedrijf van Michel Capelle gevestigd. Dit bedrijf is sinds ongeveer 1990 gespecialiseerd in de restauratie van Austin Healey's - prachtige Engelse sportwagens uit de jaren zestig.

Kaart

Bezig met het laden van de kaart...