Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Oorlogsgraven Beek: verschil tussen versies

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken
k (Allpages)
(jaartal)
Regel 1: Regel 1:
Op 12 maart 1943 werd een Engelse bommenwerper geraakt door Duits luchtafweergeschut. Om tien uur 's-avonds viel de bommenwerper precies op de boerderij van Giezen aan de [[Zuidermarkweg]]. De bemanning zag geen kans meer om per parachute af te springen. de piloten Page en Pearson, boordschutters Binning en Miller, navigator Sellers, technicus Misseldine, radarman Clayton en waarnemer Skinner, acht man, lieten het leven. Ook J. Giezen en zijn zoons Willen en Bernard die stonden te kijken naar de zoeklichten, kwamen om door rondvliegende brokstukken.
+
Op 12 maart [[1943]] werd een Engelse bommenwerper geraakt door Duits luchtafweergeschut. Om tien uur 's-avonds viel de bommenwerper precies op de boerderij van Giezen aan de [[Zuidermarkweg]]. De bemanning zag geen kans meer om per parachute af te springen. de piloten Page en Pearson, boordschutters Binning en Miller, navigator Sellers, technicus Misseldine, radarman Clayton en waarnemer Skinner, acht man, lieten het leven. Ook J. Giezen en zijn zoons Willen en Bernard die stonden te kijken naar de zoeklichten, kwamen om door rondvliegende brokstukken.
 
De soldaten zijn op het kerkhof in Beek begraven. In mei [[1985]] heeft [[Burgemeester Jeuken|burgemeester Th. Jeuken]] hier een plaquette van de Stichting Oorlogsgraven onthuld.
 
De soldaten zijn op het kerkhof in Beek begraven. In mei [[1985]] heeft [[Burgemeester Jeuken|burgemeester Th. Jeuken]] hier een plaquette van de Stichting Oorlogsgraven onthuld.
  

Versie van 19 mei 2007 om 18:57

Op 12 maart 1943 werd een Engelse bommenwerper geraakt door Duits luchtafweergeschut. Om tien uur 's-avonds viel de bommenwerper precies op de boerderij van Giezen aan de Zuidermarkweg. De bemanning zag geen kans meer om per parachute af te springen. de piloten Page en Pearson, boordschutters Binning en Miller, navigator Sellers, technicus Misseldine, radarman Clayton en waarnemer Skinner, acht man, lieten het leven. Ook J. Giezen en zijn zoons Willen en Bernard die stonden te kijken naar de zoeklichten, kwamen om door rondvliegende brokstukken. De soldaten zijn op het kerkhof in Beek begraven. In mei 1985 heeft burgemeester Th. Jeuken hier een plaquette van de Stichting Oorlogsgraven onthuld.


Sjabloon:Onderwerp Pagina: Oorlogsslachtoffers