Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Openbare school 's-Heerenberg

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken
De openbare school in 1937
's-Heerenberg bibliotheek PM07.jpg

De Openbare school aan de Oudste Poortstraat 24 in 's-Heerenberg is een van de scholen in Bergh, ontworpen door Hendrik Ovink, een van de bekendere architecten in de gemeente Bergh. Midden jaren 70, begin jaren 80 waren er onder andere het Jeugdcentrum Bergh, later Kolping genaamd, en de Berghse Modelbouw Club gehuisvest.

Er zijn plannen geweest om er een dependance van het schoolmuseum onder te brengen. Thans is de Openbare Bibliotheek van 's-Heerenberg er gehuisvest.

Naast deze school staat een der schoolmeesterswoningen die Bergh rijk is.

Het openbaar onderwijs in 's-Heerenberg is vanaf 1976 als Openbare Bassischool 't Montferland verder gegaan.

Het schoolgebouw werd op 30 januari 1996 het eerste gemeentelijke monument in de toenmalige gemeente Bergh. Het monumentnummer is 1.

Leerkrachten op deze school waren o.a.:

  • Meester Bouma;
  • Meester Hans Dieperink;
  • Meester Teun de Goede;
  • Juffrouw Van der Schaaf.Klassefoto

Openbare school klassenfoto 1.jpg

Boven v.l.n.r.:
Thierry Holmer, André van Dijk, Petra van Dijk, Gonda Meijerink, Erna Boogaarts, Peter Eijt, René Perloy, Nettie Perloy, Hilly Frauenfelder, Gerrie van Dijk, Karolien Gerritsen en Humphrey Boogarts.

Midden v.l.n.r.:
René in het Veldt, Rosemarie de Jong, Marijke Pfaff, Jan Kroeze, Jannie Westerveld, Hans van Halteren, Gerrie Hotz, Meester Bouma, Reinhard Perloy, ? Van Dijk en Brigit van Remmen.

Onder v.l.n.r.:
Hans Kloosterboer, Edith Koster, Ans Woerts, Frans ter Horst, Martin Loevering en Yvonne ter Horst.


Openbare school.jpg

Boven v.l.n.r.:
Diana Bausch, Roeland Kroezen, Saskia Gerritsen, René Holmer, Donny Kamp, Eric Voogd, Helga Holmer, ?, Jolanda Schumacher?, ? en Marcel van der Werff.

Midden: Coen Maertzdorf, Irene Gramsma, Colette Wanrooy, Martin Levers, Yvonne Hunting, Riekje Hotz, Meester Hans Dieperink, Michiel Capelle en Marieke Wentink.

Onder: Billy Kamp, Wilco Jansen, Ebje Hotz / Rob van Liefland?, Arjan?, Johnnie ter Horst en René Jansen.Noot: Mogelijk is dit 1973Kaart

Bezig met het laden van de kaart...

Openbare school 's-Heerenberg, tegenwoordig is er de bibliotheek gehuisvest

Zie ook