Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Overleg:Wessel, Albertus Johannes Theodorus van

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Hallo Helmy,

Ik heb de verwijzing naar de 3e Divisie verwijderd, want dat kan niet kloppen. 1 RHvB hoorde bij de 7 December-Divisie, ook genoemd 1e Divisie of C-Divisie. Deze divisie bestond uit dienstplichtigen van 1925, en was na twee divisies oorlogsvrijwilligers weliswaar de derde divisie die werd uitgezonden, maar heette niet zo. De 3e Divisie was die van de dienstplichtigen van 1927 (ook Drietand-Divisie of E-Divisie genoemd). Het is inderdaad allemaal nogal ingewikkeld.

De toevoeging betreffende de overgang van het Regiment Huzaren van Boreel naar het Regiment Huzaren Prins Alexander lijkt mij onjuist. Waarschijnlijk wordt bedoeld dat je vader na terugkeer uit Indonesië is overgeplaatst naar een cavalerie-onderdeel dat hoorde bij het Regiment Huzaren Prins Alexander, dus dat hijzelf is overgegaan van het ene naar het andere regiment. Regimenten kunnen niet naar elkaar overgaan.

Als je wilt, kun je me je bron sturen, dan kan ik nakijken wat er precies bedoeld wordt: dpa.bergh@gmail.com

Groet,

MarcelHallo Marcel De 3e div daar heb je gelijk mee want ik bedoelde de 3e infanterie brigadegroep. en dat van RHPA heb ik van de site van RHPA onder geschiedenis


http://home-2.tiscali.nl/~stefanwi/101tkbat/regiment/index05.htm


groetjes,

Helmy

Hallo Helmy,

De 3e Infanterie brigadegroep klopt helemaal. Die heb ik net toegevoegd.

Uit de pagina van RHPA blijkt niet dat het RHvB in 1950 naar het RHvB is overgegaan. Het KB van 1 juli 1950 bepaalt slechts dat de zgn. nummerregimenten overgaan in naamregimenten. Er wordt op de website ook maar een klein deel van het KB geciteerd. De Regimenten Huzaren van Sytzama en Prins van Oranje ontbreken, evenals de vele infanterieregimenten. Ik heb de overgang van RHvB naar RHPA daarom geschrapt.

Groet,

Marcel