Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Schaapskooiweg

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Het meisje is Danielle van Zelst.

De Schaapskooiweg is een straat in het noordwesten van 's-Heerenberg, die loopt van de Doctor Jan Herman van Heeklaan naar de Peeskesweg. De weg heeft ook nog een verbindingsweg met de Herdersweg en een doodlopende zijweg (met de huisnummers 3a, 5 en 7). De huisnummers 6 t/m 12 even liggen met de achterkant aan de Herdersweg en hebben zodoende vrij uitzicht over de velden ten noorden.

De naam is een herinnering aan de tijd dat op de heide in de gemeente Bergh veel schapen te vinden waren. De straat wordt ook wel Hulsestreûtje genoemd omdat vader Hulst er meerdere woningen voor zijn kinderen bouwde.

In Old Ni-js nr. 32, een themanummer over de Tweede Wereldoorlog staat bij Oorlogshandelingen - Uit het dagboek van Oswald Dijker (26 maart 1945) na beschietingen: "In de Hulzenstraat zijn er ook veel pannen af".

De huizen in de straat zijn gebouwd tussen 1904 en 2011. Onlangs is het grondstuk van nummer 8 gesplitst in 8 en 10. Op nummer 10 zal binnekort (2021?) nog een nieuw huis worden gebouwd.

Huisnummers

Ten behoeve van Huisnummerconcordance 's-Heerenberg Wijk B:

Kaart

Bezig met het laden van de kaart...