Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Stadsherbergh "De Dolle Graaf"

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Stadsherbergh de Dolle Graaf in 's-Heerenberg
Klik op de foto voor vergroting. Foto: Anton Welling jr.

Stadsherbergh De Dolle Graaf, Klinkerstraat 6 in 's-Heerenberg, is een horecabedrijf met terras.

Met de Dolle Graaf wordt Johan Baptist, graaf van den Bergh en Hohenzollern bedoeld die leefde van 1728 tot 1781. Al sinds 1894 biedt het pand een veilige slaapplaats aan "diversche reysigers".

Het interieur van het uit 1906 daterende pand is in 1998 volledig hersteld in de oude staat. Hierbij zijn veelal oude technieken en materialen gebruikt.

In de jaren 30 van de vorige eeuw was de familie Van Halteren de uitbater. In de jaren 70 en en begin jaren 80 was het pand eigendom van de familie Keizer uit Doetinchem, die er een bordeel met de naam Club Nathalie van maakte, een naam die in de volksmond al snel verbasterde tot Natte Alie. Begin jaren 80 nam de familie Wolf de zaak over en verbouwde het tot een bistro, genaamd Le Loup, "de wolf" in het Frans.

Wilco Bosch en Lozina Vink, beiden uit 's-Heerenberg, hebben de locatie in 1995 weer verbouwd tot café De Dolle Graaf. Toen zij in 2004 hotel De Lantscroon overnamen, werden Dirk Slok en Annemiek van Eijsden de nieuwe uitbaters. Dirk Slok is er nog steeds de kroegbaas.

Meerdere teams doen mee aan de biljartcompetitie Rondje Bergh.

Historie

Externe link