Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Veenseweg

Uit Berghapedia
Versie door Epspaan (overleg | bijdragen) op 19 apr 2021 om 20:05
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

De Veenseweg is een verbindingsweg tussen 's-Heerenberg en Lengel. De weg begint op de T-splitsing met de Antoniusstraat in Lengel en eindigt op de kruising met het Rodingsveen, de Tugerallee en De Hangaarts. Het weggedeelte in 's-Heerenberg is alleen toegankelijk voor fietsers en voetgangers. Voor auto's is de weg vanuit Lengel een doodlopende weg.

Ten zuiden van de weg in Lengel lag het Sportpark 't Veen van de VVL; de kantine had huisnummer 7. VVL is in 2019 gefuseerd met MvR tot FC Bergh. Sindsdien wordt er op het Sportpark Marinus van Rooijen aan de Montferlandsestraat in 's-Heerenberg gevoetbald. De kantine is in 2021 gesloopt; de voetbalvelden worden tijdelijk als hondenuitlaatveld gebruikt. Op termijn is op deze locatie een nieuwbouwwijkje gepland.

Op het voor auto's doodlopende einde van de Veenseweg is een kleine parkeerplaats en draaipunt. De grote parkeerplaats van dit sportterrein lag aan de Antoniusstraat.
De weg heeft in 's-Heerenberg maar één adres met huisnummer 8 (gebouwd in 1968); dit huis is voor auto's toegankelijk vanaf Het Rodingsveen. Aan het gedeelte van de weg in Lengel liggen 7 huisnummers (2 t/m 8); deze huizen zijn gebouwd tussen 1920 en 2018.

Kaart

Bezig met het laden van de kaart...