Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Harp, De

Uit Berghapedia
(Doorverwezen vanaf Harp, De (straat))
Ga naar: navigatie, zoeken
De situatie vóór 1996

De Harp is een straat in 's-Heerenberg achter het stadspark (de tuin van het voormalige Patersklooster). De straat loopt van de Don Rualaan naar Het Klooster. De straat is in 1996/1997 aangelegd en bebouwd.

De familie B. Schuurman waren op 13 februari 1996 de eerste bewoners op De Harp, vlak daarna volgde de familie H. Koldijk.

De rechterkant moest nog gebouwd worden. Zie luchtfoto's in onderstaande fotogalerij. De foto hiernaast toont de situatie vóór 1996. Te zien zijn Gouden Handen, het latere Stadspark, tuincentrum De Kloosterhof (van Koos en Anny de Groot) en aan de overkant resto de Pleisterplaats.

De Harp bestaat uit zestien woningen, met rechts acht schakelwoningen en links acht vlinderdakwoningen. Ze hebben samen met de aangrenzende woningen van Het Klooster een eigen website. Jaarlijks is er het Harpjesfeest en met de carnaval ken je ze niet meer terug (echte Waskupen). In 2009 heeft De Harp de 1e prijs voor de straatversiering carnavalsvereniging d' Olde Waskupen ontvangen.

Door onderaan bij Bron op Benny te klikken kom je in zijn archief.

Fotogalerij

Fotoboek

Harpiste Jolanda Visser-Hein heeft samen met Henk-Meinen het boek Kiek-je Achterhoek bedacht en uitgegeven. Aan dit unieke fotoboek over de Achterhoek hebben negetig amateurotografen meegewerkt. Op blz. 130 staan de Kruiswegstaties uit het Stadspark nabij De Harp.

Kaart

Bezig met het laden van de kaart...

</googlemap>

Bron

  • Archief Benny Schuurman (B.C.J.A)