Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Achter de Kom

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Achter de Kom was vroeger een andere naam voor de Plantsoensingel Zuid in 's-Heerenberg. Nog een andere naam was De Slink.

Met het gereedkomen in 2012/2013 van een nieuwbouwcomplex is Achter de Kom ook een echte straatnaam geworden. Het heeft de huisnummers 1 t/m 15 oneven en 2 t/m 70 even. De huizen liggen grotendeels aan een woonerf. Aan de westkant is er een (doodlopende) toegang voor auto's vanaf de Klinkerstraat. Aan de oostkant ligt een grote parkeerplaats voor de bewoners en bezoekers van de bedrijven, toegankelijk vanaf de Plantsoensingel Zuid.

Het nieuwbouwcomplex Berghstede ligt aan de noordkant van het begin van de Plantsoensingel Zuid. Het bestaat uit drie woonblokken met deels op de begane grond bedrijven en uit negentien rijtjeswoningen (waarvan er vier aan de Plantsoensingel Zuid liggen, huisnummers 1a t/m 1d). De woonblokken hebben een begane grond en twee verdiepingen.

Hier zijn onder andere gevestigd:

  • Nr. 26: Tandprothetische Praktijk T.F.Overdijk
  • Nr. 28: Huisartsenpraktijk Eggers en Heijkamp. Deze praktijk zat eerder al op de Plantsoensingel Zuid 5.
  • Nr. 30: Sensire Achter de Kom
  • Nr. 30a: Plavei (woningstichting) - sinds 2015. De naam van deze stichting was voorheen Woningbouwvereniging / Woningstichting Bergh. Het kantoor was voorheen gelegen aan De Bongerd 20. In 2015 is de stichting gefuseerd met Woningcorporatie Laris uit Didam onder de nieuwe naam Plavei en verhuisd naar het adres Achter de Kom 30a.

Kaart

Bezig met het laden van de kaart...