Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Beenen, Hermann Josef Maria

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Beenens Sterbeurkunde uit Emmerik

Hermann Josef Maria Beenen werd op 25 maart 1922 geboren in Emmerik als zoon van Petrus Hermanus Theodorus Beenen, zadelmaker, en Clara Luise Opsölder.

Hij heeft in 's-Heerenberg aan de Klinkerstraat 46 gewoond en is op 5 maart 1938 vertrokken naar Zevenaar, maar is later weer teruggekomen (althans naar de gemeente Bergh).

Hermann was bakkersknecht toen hij op 10 augustus 1940 om kwart over twee 's middags in Emmerik het leven verloor. Hij was achttien jaar oud. Er is niets naders bekend over de omstandigheden waaronder dit gebeurd is.

Hij wordt vermeld in het register van de Oorlogsgravenstichting en op de lijst van oorlogsslachtoffers van het Gemeentearchief Bergh (maar niet op het oorlogmonument in 's-Heerenberg). Mogelijk is hij overleden aan de gevolgen van verwondingen opgelopen bij het bombardement op Emmerik van 20 juni 1940.

Zijn overlijden is pas op 11 december 1946 ingeschreven in de gemeente Bergh op grond van een Sterbeurkunde van de stad Emmerik van 15 mei 1946. De hier afgebeelde Sterbeurkunde met stempel is van 28 oktober 1949.

Bronnen