Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Booms, Maria Johanna Wilhelmina

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Ria Booms (1936-2011).jpg

Ria Booms werd op 6 september 1936 geboren in 's-Heerenberg als dochter van Antoon Booms en Dora Ruijling. Zij was een zus van Alie, Jan, Tiny, Gerard, Henk en Ans.

Ria trad op 8 december 1955 in bij de Congregatie van de Zusters der Christelijke Scholen der Barmhartigheid, beter bekend als de Congregatie van de Zusters van Julie Postel. Op 7 september 1963 legde zij de eeuwige geloften af. Zij nam de kloosternaam Theodata Maria aan, tot de orde in 1968 het gebruik van kloosternamen afschafte.

Ria's tante Johanna was eveneens zuster van Julie Postel.

Het moederhuis van de Nederlandse provincie van Zusters van Julie Postel staat in Boxmeer. Kasteel Boxmeer, ooit een van de residenties van de Graven van den Bergh, maakt deel uit van dit moederhuis.

Als religieuze was Ria jarenlang werkzaam in de ziekenzorg. Hierover is meer te lezen in de levensschets die zij in 2007 voor Old Ni-js heeft geschreven. Zij besteedt in dit artikel ook aandacht aan Julie Postel, die de congregatie in 1807 heeft gesticht.

Ria overleed op 5 maart 2011 in het moederhuis in Boxmeer, 74 jaar oud. Haar bidprentje geeft in het kort haar welbestede leven weer.

Het bidprentje van Ria Booms

Bronnen