Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Bosch, Jos van den

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Op maandagavond 29 september 2008 heeft brandweerpost Bergh op ludieke wijze afscheid van genomen van brandweerman Jos van den Bosch.

Jos van den Bosch is op 1 oktober 1978 begonnen bij de vrijwillige brandweer in Bergh. Vanwege het bereikken van de Functioneel-Leeftijd-Ontslaggerechtigde leeftijd (FLO) kwam er een einde aan zijn carrière bij de brandweer als hoofdbrandwacht. Jos van den Bosch is dertig jaar een toegewijd lid geweest van het brandweerkorps. Bij de afscheidsavond binnen post Bergh werd teruggeblikt op verschillende bijzondere momenten uit zijn tijd bij de brandweer.

Op de korpsavond op 1 november 1978 werd door brandweer Montferland formeel afscheid genomen van Jos. Hij ontving een brandweeronderscheiding voor zijn 30-jarig dienstverband. Jos heeft in de afgelopen decennia een waardevolle bijdrage geleverd aan veiligheid en hulpverlening in de gemeente Montferland en soms ook daarbuiten. Hij is meerdere jaren lid geweest van het WVD-team (waarschuwing- en verkenningsdienst).

Sinds 1960 was hij bestuurslid van buurtvereniging De Reeperbaan en actief binnen carnavalsvereniging d'Olde Waskupen. Samen met de heer W.J.A. Erdhuizen werd hij op 1 november 2008 onderscheiden. Beiden werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

BrandweerBergh-1.jpg BrandweerBergh-2.jpg KO (Medium).jpg


Bronnen