Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Doetinchemseweg Kilder

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken

De Doetinchemseweg in Kilder loopt tegenwoordig van de rotonde met de Hoofdstraat, de Zeddamseweg en de Beekseweg naar het viaduct over de A18 waar de weg overgaat in de Kilderseweg in Doetinchem. De gemeentegrens ligt net ten zuiden van de A18.

De weg is opgenomen in de fietsroute door de voormalige Bergh. Kastanjebomen omzoomden in het verleden deze straat die eeuwenlang de Zinderdijk werd genoemd. De weg was de grens tussen Kilder en het Wehlsebroek.

De verspreide huizen en boerderijen aan de Doetinchemseweg zijn gebouwd tussen 1908 (nr. 3) en 1971 (nr. 12a).

Vroeger liep de weg anders. Het begin lag tot midden 90er jaren iets ten zuiden van de huidige rontonde, waar nu het eerste deel van het Schuttersveld loopt. Het einde liep over het tracé wat nu de Oud Doetinchemseweg is; dit tracé is aangepast bij de aanleg van de A18 in 1974. Aan het gedeelte tussen de Oud Doetinchemseweg en het viaduct over de A18 liggen geen adressen.

De weg is een van de drie wegen met deze naam in Bergh. De Doetinchemseweg in Loerbeek ligt in het verlengde van zijn Kilderse naamgenoot, slechts gescheiden daar een stuk dat Beekseweg heet.

Bedrijven

  • nr. 6: Groeiend Groen Kwekerij & Hoveniersbedrijf
  • nr. 14: Firma Hietkamp - poelier

Kaart

Bezig met het laden van de kaart...