Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Eerlandsestraat

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken

De Eerlandsestraat is een weg bij Azewijn die deel uitmaakt van de N816. De weg loopt van de rotonde met de Meilandsedijk, Laakweg en Netterdseweg naar de gemeentegrens met Oude IJsselstreek (Varsselder). Vanaf daar gaat de N816 verder als de Berghseweg.

In een vergadering van de raad der gemeente Bergh kwam op 23 oktober 1918 ter sprake dat de geërfden van Azewijn de gronden bij hen in gebruik, wilden verkopen. Daarbij ging het in de eerste plaats over de weg genaamd de Breede Steeg tot aan de Eerlandsestraat.

De boerderijen en andere huizen aan de straat dateren van 1911 tot 2013. De boerderij op nr. 16 is een gemeentelijk monument.

De Eerlandsestraat is rond 1977 rechtgetrokken en loopt daardoor nu over een noordelijker tracé. De huizen aan de Eerlandsestraat 4 t/m 22 even liggen daardoor nu ten zuiden van de Eerlandsestraat. De Ongerstraat is daardoor circa 220 m korter dan voor 1977; de tegenwoordige Eerlandsestraat nr. 14 lag daardoor vroeger aan de Ongerstraat. Zie ook de pagina over de ruilverkaveling.

Kaart

Bezig met het laden van de kaart...

Bron