Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Eland, Leo

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Drs. Leo Eland was van 1990 tot 1996 burgemeester van Bergh. Hij was lid van het CDA. Zijn voorganger was Theo Jeuken en zijn opvolger was Maritje Appel-De Waart. Na zijn ambt in Bergh was hij tot zijn vervroegde pensionering in februari 2006 burgemeester van Epe.

Voor zijn komst naar Bergh was hij directeur van de Sociale Dienst in Apeldoorn en daarna directeur personeel en management op het ministerie van Financiën in Den Haag. Daarnaast was hij gemeenteraadslid in Maassluis.

Op 31 juli 1992 opende hij de tentoonstelling "Bergh bij nader inzien". Deze tentoonstelling kwam tot stand met financiële steun van dertien Berghse hotels en trok 1049 bezoekers.

Voor zijn vertrek in 1996 verzette burgemeester Eland zich nog tegen het zogenaamde mobiele tanken dat in de gemeente plaatsvond. Lokale pomphouders hadden zich bij het gemeentebestuur beklaagd over een brandstofhandelaar die naar vrachtwagens reed om ter plekke de tank te vullen. De lokale pomphouders vonden dit oneerlijke concurrentie, maar dat was voor Eland het punt niet. Wel dat mobiel tanken vanwege het ontbreken van een vloeistofdichte vloer niet meer aan de milieuvoorschriften voldeed.

Op 7 september 1996 legde hij samen met secretaris Megens de eerste steen voor de nieuwe brandweergarage aan de Zeddamseweg.

Bronnen