Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Habes, Wilhelmus Michael Johannes

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Wilhelmus Michael Johannes Habes werd op 9 juni 1938 geboren in Zwolle.

Als 12-jarige ging Wim Habes naar het kleinseminarie te Apeldoorn. Later volgden het filosoficum Dijnselburg en het theologicum Rijsenburg te Driebergen. In 1965 werd hij priester gewijd te Deventer en droeg hij zijn eerste mis op te Zwolle. Zijn eerste parochie was de St. Helenaparochie te Aalten, waar de zeereerwaarde heer Hansen (afkomstig uit Beek ) toen pastoor was.

Op 30 augustus 1968 kwam Habes naar de Pancratiusparochie in 's-Heerenberg als opvolger van kapelaan Van Wijnbergen. Zijn pastoor was pastoor Arts.

Met name het jeudwerk had zijn aandacht. Hij was dan ook, samen met pastor Eduard Scholtenlinde in Doetinchem, aangesteld als jeugdpastor. Ook gaf hij godsdienstles op de L.H.N.O. en L.T.S.

Hij zette een tekstgroep op voor het samenstellen van jongerenvieringen en leerde daar zijn vrouw kennen. De tijd was er niet naar om als echtpaar in het pastoraat verder te gaan en daarom kreeg hij eervol ontslag en aanvaardde op 1 april 1971 een baan als consulent voor de permanente educatie te Emmen.

In 's-Heerenberg werd hij opgevolgd door kapelaan Simons.

Bron o.a.