Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

IJzendoorn, Johannes Antonius van: verschil tussen versies

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken
k (cat)
 
Regel 1: Regel 1:
'''Johannes Antonius van IJzendoorn''', is geboren 20-11-[[1909]] te Maurik en overleden 11-05-[[1987]] te Tiel.
+
'''Johannes Antonius van IJzendoorn''' werd op 20 November [[1909]] geboren te Maurik en overleed op 11 mei [[1987]] te Tiel.
  
In 1954 kwam Johannes naar [['s-Heerenberg]] als [[Onderwijzers|onderwijzer]] aan de St. [[Willibrordusschool]]. In [[1960]] kwam de nieuwe [[Galamaschool]] klaar aan de [[Stokkumseweg]] en Johannes werd tot hoofd benoemd. Al snel bleek dat dit [[Scholen|schoolgebouw]], mede door de sterke uitbreiding van de woonkern in oostelijke richting ([[Lengelseveld]]) niet centraal lag. In de nieuwe wijk verrees een nieuwe 12-klassige school. Na de zomervakantie van [[1971]] kon de school met 411 kinderen beginnen (195 jongens en 216 meisjes). Een jaar na opening werd de school uitgebereid tot een 14 klassige.
+
In [[1954]] kwam hij naar [['s-Heerenberg]] als [[Onderwijzers|onderwijzer]] aan de [[Willibrordusschool|St. Willibrordusschool]]. Toen in [[1960]] de nieuwe [[Galamaschool]] aan de [[Stokkumseweg]] gereed kwam, werd hij daar tot hoofd benoemd. Al snel bleek dat dit [[Scholen|schoolgebouw]], mede door de sterke uitbreiding van de woonkern in oostelijke richting ([[Lengelseveld]]) niet centraal lag. In de nieuwe wijk verrees een nieuwe 12-klassige school. Na de zomervakantie van [[1971]] kon de school met 411 kinderen beginnen (195 jongens en 216 meisjes). Een jaar na opening werd de school uitgebereid tot een 14-klassige.
  
Johannes is ruim 20 jaar verbonden geweest aan het Rooms Katholieke onderwijs in 's-Heerenberg. Hij nam op 28 nobember [[1974]] officieel afscheid van de Pastoor Galamaschool. Hij werd opgevolgd door de heer [[Uum, Gerard van|Gerard van Uum]].
+
Johannes is ruim twintig jaar verbonden geweest aan het rooms-katholieke onderwijs in 's-Heerenberg. Hij nam op 28 nobember [[1974]] officieel afscheid van de Pastoor Galamaschool. Hij werd opgevolgd door de heer [[Uum, Gerard van|Gerard van Uum]].
  
 
Ook buiten de school ontplooide hij de nodige aktiviteiten. Zo was hij onder meer enkele jaren [[Verenigingsmensen|secretaris]] van de Katholieke Onderwijsbond, afdeling Bergh. Verder was hij voorzitter van het Oranje- en St. Nicolaascomitee en was hij 19 jaar [[regisseur]] bij de [[Toneelverenigingen|toneelvereninging]] [[Dr. Alphons Ariëns]].
 
Ook buiten de school ontplooide hij de nodige aktiviteiten. Zo was hij onder meer enkele jaren [[Verenigingsmensen|secretaris]] van de Katholieke Onderwijsbond, afdeling Bergh. Verder was hij voorzitter van het Oranje- en St. Nicolaascomitee en was hij 19 jaar [[regisseur]] bij de [[Toneelverenigingen|toneelvereninging]] [[Dr. Alphons Ariëns]].
  
 
+
[[Categorie:Onderwijzers 's-Heerenberg]] [[Categorie:Verenigingsmensen]]
{{Onderwerp|Personen|Onderwijzers}}
 

Huidige versie van 27 apr 2016 om 09:35

Johannes Antonius van IJzendoorn werd op 20 November 1909 geboren te Maurik en overleed op 11 mei 1987 te Tiel.

In 1954 kwam hij naar 's-Heerenberg als onderwijzer aan de St. Willibrordusschool. Toen in 1960 de nieuwe Galamaschool aan de Stokkumseweg gereed kwam, werd hij daar tot hoofd benoemd. Al snel bleek dat dit schoolgebouw, mede door de sterke uitbreiding van de woonkern in oostelijke richting (Lengelseveld) niet centraal lag. In de nieuwe wijk verrees een nieuwe 12-klassige school. Na de zomervakantie van 1971 kon de school met 411 kinderen beginnen (195 jongens en 216 meisjes). Een jaar na opening werd de school uitgebereid tot een 14-klassige.

Johannes is ruim twintig jaar verbonden geweest aan het rooms-katholieke onderwijs in 's-Heerenberg. Hij nam op 28 nobember 1974 officieel afscheid van de Pastoor Galamaschool. Hij werd opgevolgd door de heer Gerard van Uum.

Ook buiten de school ontplooide hij de nodige aktiviteiten. Zo was hij onder meer enkele jaren secretaris van de Katholieke Onderwijsbond, afdeling Bergh. Verder was hij voorzitter van het Oranje- en St. Nicolaascomitee en was hij 19 jaar regisseur bij de toneelvereninging Dr. Alphons Ariëns.