Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Melkweg

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken

De Melkweg is een weg ten zuiden van Beek, vlak langs de Duitse grens. De weg loopt van de Zuider Markweg naar de Eltenseweg.

Aan deze weg liggen de boerderijen Groot Averbeek en De Kruisstede (met manege) en Vakantiepark De Byvanck. De huizen / boerderijen aan de Melkweg zijn gebouwd tussen 1898 en 2005.

  • Het vakantiepark De Byvanck heeft huisnummer 2 en 4. Dit park was vanaf 1986 eerst alleen een camping, later kwamen er stacaravans en vaste huisjes bij.
  • De boerderij De Kruisstede heeft de huisnummers 3 en 5 en stamt uit 1649; het huidige gebouw is gebouwd in 1898 (nr. 3) en 1994 (nr. 5). De boerderij is sinds 1938 van de familie Gerritsen.
  • De boerderij (Groot) Averbeek heeft het adres Eltenseweg 16; het hele grondstuk vanaf de hoek met de Eltenseweg tot aan het vakantiepark hoort bij deze boerderij. De ingang tot het erf en de boerderij liggen feitelijke aan de Melkweg. Het bouwjaar wordt kadastraal aangegeven met 1875, maar de boerderij heeft een geschiedenis die teruggaat tot 1364. De boerderij wordt sinds 1847 bewoont door de familie Reijers.

Via de Eltenseweg sluit de Melkweg aan op de Boterweg, die door het Bergherbos naar Stokkum loopt.


Kaart

Bezig met het laden van de kaart...