Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Mgr Bekkers LTS

Uit Berghapedia
(Doorverwezen vanaf Mgr.Beckers L.T.S.)
Ga naar: navigatie, zoeken

Deze r.-k. Lagere Technische School was gelegen aan de Zeddamseweg te 's-Heerenberg van 1968 t/m 1991. Opvallend is dat de school ook werd bezocht door leerlingen uit Spijk.

Samen met vier andere scholen — de St.Paulus M.A.V.O. en de openbare kleuterschool te 's-Heerenberg, de Kolkstedeschool te Beek en de r.-k. kleuterschool te Stokkum — werd deze school tijdens de Bouwweek Bergh 1968 geopend door staatssecretaris Mr. J.H. Grosheide.

De bouw van de school kostte destijds 2,1 miljoen gulden. De school is gebouwd door bouwbedrijf gebroeders Kniest uit Gendringen en naar een ontwerp van Chr. J.G. van Gestel uit Arnhem.

Door B. Hansen is deze school rond 1995 omgebouwd tot een bedrijvencentrum. Helaas is hierbij de architectuur van het gebouw aanzienlijk beschadigd. Op 1 augustus 1991 is het pand aan B. Hansen overgedragen.

Voordat er een LTS aan de Zeddamseweg in 's-Heerenberg kwam ging er heel wat aan vooraf, zie LTS Wijnbergen. De LTS was eerst verdeeld over zes locaties door de stad aanwezig. Zo werd er gebruik gemaakt van de feesttent van café Ophuizen aan de Kerkstraat, een barak op het Stadsplein, een ruimte in de garage van Bosman en twee slaapkamers van Billeke van Koot.

Vanaf 1958 tot 1982 was de heer F.H. Huls directeur. Hij werd opgevolgd door Goery Huijink.

Mgr. Bekkers LTS, 29 maart 2008
Dependance LTS, waar later het Heemkundehuus was
Maquette
Mgr. Bekkers LTS rond 1970

Leerkrachten

Klassefoto's

1981

Lts 1981.jpg
Boven vlnr: Gerbert Medze, Astrid Hulkenberg, Bart Bongers, Jan Lapinski, Victor Leeuwerik, Wilfried ?, Frank Jansen, Marcel Mulder en Jos Hendricksen. Midden: John Leeuwerik, Henk Zeegers, René Poppe, Peter Zweers, Hans Zweekhorst, Harold Jansen, Ronald ten Kleij en Thiemo Kaaf. Onder: Peter van Leeuwen, ? Nibbeling, Marcel Menting, Charlie Angenent, Anton Jansen, Antoine Beckers, Marcel Bergevoet, Tonnie Hesseling en Wilfried v/d Bergh.Kaart

Bezig met het laden van de kaart...

Bronnen