Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Openbare kleuterschool

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Op 1 november 1864 werd de Algemene Kleuterschool geopend aan de Zeddamseweg te 's-Heerenberg. In 1954 is deze kleuterschool volledig gemoderniseerd heropend. De algemene kleuterschool was, zoals op bijgevoegde foto's te zien, gelegen aan de Zeddamseweg te 's-Heerenberg van 1957 t/m 19.. .

Samen met vier andere scholen — de St.Paulus M.A.V.O. en de Mgr. Beckers L.T.S. te 's-Heerenberg, en de r.-k. kleuterschool te Stokkum en de Kolkstedeschool te Beek — werd deze school tijdens de Bouwweek Bergh 1968 geopend door staatssecretaris Mr. J.H. Grosheide.

Deze school bestond uit slechts twee klaslokalen. Een bekende juf, die er vele jaren werkte, was H. de Wit. Achter deze school stond het gebouw van de protestantse vereniging Bergh Opwaerts. Het gebouw van Bergh Opwaerts en het kleuterschoolgebouw zijn beide rond 1995 gesloopt. Daarna is op deze locatie in 1998 het appartementencomplex Bergh Opwaerts gebouwd, met vier appartementen aan de Zeddamseweg (nrs. 14, 14a, 16, 16a) en 6 appartementen aan de straat Bergh Opwaerts (nrs. 1 t/m 6).

De school had ook als naam het "Vrouwe van Gelderhuis".

Algemene Kleuterschool
Algemene Kleuterschool in 's-Heerenberg was gevestigd in het Vrouwe van Gelder huis


Klassefoto

Openbare kleuterschool 1951 1952.jpg
bovenste rij vlnr, 3 Jos Alofs, 4 Huub Alofs, 6 juf De Wit.
Midden 3 Wout Steinvoort en
onder 2 Troedy Huntink, 3 Nico Rulof.