Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Went, Antonius Franciskus Maria

Uit Berghapedia
(Doorverwezen vanaf Muuske Went)
Ga naar: navigatie, zoeken

Antonius Franciskus Maria Went had een groentenzaak in de Molenpoortstraat 8 (voorheen B415) te 's-Heerenberg. Op de winkelruit stond geschreven Handel in comestibles en grutten (comestibles zijn fijne eetwaren). Hij ging ook met een kar met groenten en fruit langs de deur. De zaak bestond overigens al sinds 1902.

Hij werd op 12 augustus 1907 geboren in 's-Heerenberg als zoon van Christophorus Johannes Went en Berendina Löevering.

Hij trouwde met Gerarda Theodora Bunk, geboren op 2 septemberi 1908 te 's-Heerenberg als dochter van Wilhelmus Bunk en Theodora Peters.

In 1968 nam zijn schoonzoon, Toon Boschker, die getrouwd was met zijn dochter Annie, de zaak over. De bijnaam van zijn schoonvader was Muuske Went en vreemd genoeg kreeg Toon Boschker toen ook die bijnaam.

Volgens de familie-overlevering hebben voorouders in het Muldershuis aan de Hofstraat gewoond. Gemaald werd op de molen aan de Zeddamseweg. In het Muldershuis werd het graan opgeslagen. Daar kwamen vaak muizen op de graankorrels af.

Went overleed op 2 februari 1986 en zijn vrouw op 7 november 1973. Beiden werden begraven op de Algemene Begraafplaats in 's-Heerenberg.

Vlnr Annie Boschker/Went - Katrien Frerix/Buenk – de moeder van Bernhard Dünnwald – Heini Jansen - Grootmoeder Buenk – Dora Buenk – Muuske Went - oma Went/Leuverink – Willem Hieltjes – Mia Dünnwald/Verwaijen – vrouw van Dorus Van Uhm – Bernhard Dünnwald – Bennie Wennekes – Wim van Uhm – Gerrit Wennekes – Piet van Uhm - Hanne Wennekes (tassenwinkel)
Tweede van links, knielend Annie Went

Bron