Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Paimpillil, George

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken

George Paimpillil was van 1996 tot 1999 naast pastoor Bruggink pastoor van de Pancratiusparochie in 's-Heerenberg en de Emmausparochie H. Cleophas in 's-Heerenberg-Lengel.

Paimpillil werd geboren in een gezin van Thomaschristenen in Koodaranhi in de Indiase deelstaat Kerala. De Thomaschristenen werden in de eerste eeuw bekeerd door de apostel Thomas. George Paimpillil ging op 15-jarige leeftijd naar het kleinseminarie in Kerala. Na zijn priesterwijding op 23 december 1993 werkte hij twee jaar als priester in India. Toen hij las over het priestertekort in Nederland, besloot hij een brief te schrijven aan toenmalig aartsbisschop Simons van Utrecht. Die heeft hem in 1996 geroepen om in het aartsbisdom Utrecht te komen werken.

Zijn eerste standplaats was 's-Heerenberg-Lengel, waarna Denekamp en Utrecht volgden. In 2013 werd hij overgeplaatst naar Driehuis in het bisdom Haarlem.

Op 10 april 2018 promoveerde hij aan de Tilburg School of Catholic Theology op het proefschrift Christian Initiation in India. Actuality and Possibilities of Inculturation in the Syro-Malabar Church (Christelijke inwijding in India. Actualiteit en mogelijkheden van inculturatie in de Syro-Malabar-Katholieke Kerk). Een aantal parochianen uit 's-Heerenberg-Lengel was bij de promotieplechtigheid aanwezig.

Bronnen

  • De Tiltenberg, Magazine voor de gebedskring en vrienden van De Tiltenberg, nummer 4, herfst 2013
  • Contactblad Geloofsgemeenschap Emmaus-Pancratius, 31e jaargang, nummer 4