Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Rulof, Hendrikus Gerhardus

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Hendrikus Gerhardus Rulof is in 1923 naar Amerika geëmigreerd. Hij werd op 24 december 1902 geboren in 's-Heerenberg geboren als zoon van Hendrik Franciscus Rulof en Christina Hulst. Hij was een broer van Jozef, Gerrit en Anton Rulof. De twee laatstgenoemden zijn later ook naar Amerika geëmigreerd.

Hij kwam op 2 september 1923 aan op Ellis Island, het aankomstcentrum voor immigranten in de haven van New York. Hij was als kok op Ryndam van Rotterdam gekomen.

In Amerika noemde hij zich Henry. Hij trouwde met Martha Betlejewski, geboren in 1904 in Duitsland. Bij de census van april 1930 woonde hij in het New Yorkse stadsdeel Queens met zijn vrouw en twee dochters:

Na de Tweede Wereldoorlog had hij met zijn broer Anton een uitgeverij, Rulof Brothers, in White Plains, New York. Zij verzorgden Engelse vertalingen van de boeken van hun broer Jozef en verwante literatuur zoals Jozef, a Life in Two Worlds, de vertaling van het boek Jeus van Leo Uittenbogaard.

Henry en zijn vrouw hebben de Amerikaanse nationaliteit verkregen. Op de passagierslijst van de Nieuw Amsterdam die in juni 1952 van Rotterdam naar New York voer, staan zij als Amerikaanse staatsburgers vermeld.

Henry Rulof overleed op 11 mei 1978, 75 jaar oud, in Belleview, Florida, en werd begraven op de Belleview Cemetery aldaar. Zijn vrouw overleed in 1995.

Onderaan staat Rulof, Hendrikus G. vermeld als kok op de lijst van buitenlandse bemanningsleden van de Ryndam,
die op 2 september 1923 van Rotterdam in New York arriveerde.


Bronnen