Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Smash '68

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Smash '68 is een volleybalvereniging in 's-Heerenberg.

De vereniging werd opgericht in 1968 en speelde aanvankelijk in het Gildehuis Stokkum . Na de bouw van de St.Paulus M.A.V.O. en de Mgr Bekkers LTS te 's-Heerenberg verhuisde de club naar de gymzaal van genoemde LTS.

Weer later werd de nieuwe sporthal de thuisbasis. Een belangrijke rol binnen de vereniging was weggelegd voor de gymleraar op de LTS Ben Derksen. Jarenlang was hij trainer van het heren 1 team, dat ook een periode landelijk speelde in de derde divisie (1973).

Bekende namen uit die tijd staan bij onderstaande foto's. Ook Joop Doornebosch, keeper bij Vv de Graafschap, maakte enige tijd deel uit van het eerste herenteam.

Een andere bekende naam en speler werd later Norbert Meijer, zoon van Joop Meijer (zie Meijer-Weltings). Hij schopte het als spelverdeler zelfs tot het Nederlands Nationaal Team. In die tijd speelde Norbert voor Orion Doetinchem in de eredivisie.

Anno 2022 is de volleybalvereniging nog steeds gevestigd in het Laco sportcentrum, Oude Doetinchemseweg 43.

Met heren 1: Gerard van Kempen, Toon Hebing, Frank van Wessel, Maron Meijer, trainer Ben Derksen, Hans Bisseling, Bernard Borgstein, Rudie Kniest en Robert Toonen.
Heren 1 1973 met onder anderen Ronald te Pas, Joop Doornebosch, Norbert Meijer, Huub Reijers, Ben Derksen en Nan Saulus.