Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Terborgseweg Azewijn

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken

De Terborgseweg in Klein-Azewijn is dezelfde weg als de Terborgseweg in Zeddam en maakt deel uit van de N335. De weg begint dus als verlengde van de Terborgseweg in Zeddam en eindigt op de Ziekerbrug (waar de Reefsche Wetering uitkomt in de Vethuizense Wetering. Op het grondgebied van Etten gaat de weg verder onder de naam Zeddamseweg.

Het weggedeelte met de huidige huisnummers 20 t/m 34 even en 13 t/m 17 oneven ligt op het grondgebied van Azewijn / Klein-Azewijn; de overige (lagere) huisnummers liggen in Zeddam.

  • In de 60er jaren woonde hier op nummer 57: H. Gerritsen, die een zomerhuisje aanbood voor f 100,- per week. Na 1965 is de Terborgseweg omgenummerd; nr. 57 bestaat niet meer.
  • Op nr. 30 en 32 ligt sinds de 30er jaren de steenfabriek Daas Baksteen Zeddam, die tegenwoordig onderdeel uitmaakt van de Wienerberger groep.
  • Huisnummer 13 is onderdeel van het groepje boerderijen dat Het Horzel genoemd wordt; dan andere boerderijen van dit groepje liggen net over de grens met Zeddam.
  • Nummer 20 en 22 horen bij een groepje huizen dat 't Holt wordt genoemd.

Van 1902 tot 1953 liep over deze weg de stoomtram richting Terborg.

De weg is in 1965 of 1966 op diverse plaatsen rechtgetrokken, waardoor huizen/boerderijen die eerst ten noorden van de weg lagen nu ten zuiden liggen (of omgekeerd). Dit gebeurde bij nr. 9/9a (nu ten noorden), Opmertsestraat 17 (nu ten zuiden) en nr. 24 en 26 in Klein-Azewijn (nu ten zuiden).

Bedrijven

  • nr. 20: Herba4you2 - cosmeticawinkel
  • nr. 30 en 32: Daas Baksteen Zeddam - steenfabriek

Kaart

Bezig met het laden van de kaart...