Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Wevers, Christina Hendrika Augusta

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Uit dagblad De Tijd van 21 april 1921
Uit De Graafschapbode van 2 juli 1934
Uit De Graafschapbode van 9 december 1936

Christina Hendrika Augusta Wevers was onderwijzers vanaf 1921 enkele jaren onderwijzers aan de Sint Martinusschool in Beek. Zij werd op 17 augustus 1902 geboren in Beek als dochter van Antonius Franciscus Wevers, hoofdonderwijzer van de Sint Martinusschool in Beek, en Christina Hendrika Dempelfeld.

Van mei 1917 tot april 1921 was stond zij ingeschreven in het dienstbodenregister van de bevolkingsadministratie van de Overijsselse gemeente Steenwijkerwold. Zij kwam van Bergh en ging terug naar Bergh. Zij werkte in Steenwijkerwold niet als dienstbode, maar studeerde aan de "R.-K. Kweekschool voor Onderwijzeressen". Haar zus Johanna heeft van 1908 tot 1914 ook aan deze kweekschool gestudeerd.

In april 1921 slaagde zij in Zwolle voor haar examen voor de akte lager onderwijs. De volgende maand werd zij benoemd tot onderwijzeres aan de Sint Martinusschool in Beek, waar haar vader toen nog hoofdonderwijzer was.

In de jaren dat zij in Beek lesgaf, is zij een paar keer met ziekteverlof geweest. Van juli tot september 1934 (ook tijdens de zomervakantie?) heeft onderwijzeres W. Goris uit Herwen haar vervangen. Eind 1936 werd zij weer ziek. Jo Vermeulen, een dochter van meester Vermeulen, heeft haar toen vervangen.

Over het verdere verloop van haar leven en werk zijn nog geen gegevens voorhanden.

Bronnen