Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Wim Bosman Holding B.V.

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Wim bosman auto.jpg

Wim Bosman werd geboren op 29 oktober 1941 in 's-Heerenberg als zoon van Antonius Johannes Hendrikus Bosman en Annie van Hal. Op 15 augustus 1963 startte hij zijn bedrijf Wim Bosman Holding B.V., dat eerst in Netterden gevestigd was en in sinds 1979 gevestigd is op Industrieterrein 't Goor. Het eerste pand van Bosman op dit industrieterrein stond aan de Industriestraat. Ook de voorouders van Wim Bosman hadden een transportbedrijf in 's-Heerenberg. Bij een brand op zondag 11 maart 2001, die meerdere bedrijven trof, brandde ook een hal van Bosman uit. Het bedrijf is vanaf de 80er jaren uitgegroeid tot een groot internationaal logistiek bedrijf met meerdere vestigingen in Nederland en het buitenland.

Wim Bosman Holding B.V. was sponsor van Vv de Graafschap in Doetinchem en Supersponsor van het Mechteld ten Ham Weekeinde.

In 2003 werden Wim Bosman en zijn bedrijf na een spannende finale op Huis de Voorst winnaar bij de verkiezing van Gelderse Ondernemer van het jaar bij TV Gelderland.

In een nieuwsbrief van de Foto- en filmgroep over Sabotage op de Torenmolen staat Wim Bosman op de lijst van personen en bedrijven waar heel veel medewerking van werd ontvangen.

Wim Bosman is drager van een onderscheiding in de Orde van Oranje-Nassau.

Gebrek aan opvolging binnen de familie zorgde ervoor dat Bosman op zoek ging naar een geschikte koper van zijn bedrijf. Op 7 maart 2011 werd bekend dat het bedrijf overgenomen werd door het Nieuw-Zeelandse Mainfreight voor een bedrag van 110 miljoen euro. Het bedrijf had op dat moment ca. 1600 werknemers in dienst, verdeeld over diverse Europese landen. In 2013 ontstond een conflict tussen Mainfreight en Bosman, omdat hij tijdens de onderhandelingen verzwegen zou hebben dat zijn bedrijf drie grote klanten ging verliezen. Hierop eiste Mainfreight een schadevergoeding van Bosman.

Hij overleed op 10 november 2017 in zijn woonplaats Brasschaat in België.


De Wim Bosman Groep / Mainfreight heeft in 's-Heerenberg locaties aan de Industriestraat 2 (overgenomen gebouw uit 1965, terminal Antoon), 10 (overgenomen gebouw uit 1977) en 12 (1990), aan de Goorsestraat 5 (2002, terminal Astrid), aan de Weteringstraat 23 (2008), aan de Brede Steeg 5 (2002, Hal 27) en sinds 2017 ook aan de Transportweg 5. Daarnaast zijn er in Nederland locaties op Schiphol, in Rotterdam, Zaltbommel, Tilburg en Born. In Duitsland is er onder andere een locatie in Emmerich.

Externe links