Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Fietsroutenetwerk

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Informatiepaneel van TOP81 in
's-Heerenberg aan de Zeddamseweg

Het Recreatieschap Achterhoek-Liemers en het Achterhoeks Bureau voor Toerisme werken hard aan het nieuwe fietsroutenetwerk in de Achterhoek en Liemers. Met dit netwerk zijn vanaf april 2009 eindeloos veel fietsroutes te maken langs ruim 300 zogenaamde knooppunten. Het fietsroutenetwerk in Oost-Gelderland gaat bijna 1.500 kilometer tellen en sluit aan op de netwerken van de regio’s rondom Oost-Gelderland. Met het fietsroutenetwerk fietst u heel eenvoudig routes vanaf 10 kilometer. Uitbreiding is mogelijk tot elke gewenste afstand! Op dit moment worden de routebordjes en informatiepanelen geplaatst.

Hoe werkt het fietsroutenetwerk? Met het fietsroutenetwerk kunt zelf fietsroutes samenstellen, afhankelijk van uw wensen. U bepaalt het startpunt, het aantal kilometers dat u wilt fietsen en de omgeving die u het meest aanspreekt.
Het fietsroutenetwerk is gebaseerd op fietsroutetracés die door middel van knooppunten aan elkaar zijn verbonden. Ieder knooppunt - ook Toeristisch OverstapPunt (TOP) genoemd - heeft een eigen nummer. Op ieder knooppunt staat een informatiepaneel met een plattegrond van de omgeving. Alle fietsroutetracés en knooppunten in de omgeving zijn daarop aangegeven. Bij ieder tracé staat de afstand tot het volgende knooppunt. Bordjes langs de weg wijzen u in twee richtingen naar het eerstvolgende knooppunt. De knooppunten zijn op diverse plaatsten ook te herkennen aan de ca. 4 m hoge gazen kegel met keien erin, die in de buurt van het bord geplaatst is.

Voor Bergh zijn de regio's 15, 16 en 21 van toepassing als men deze thuis wil voorbereiden via onderstaande externe link.

Opstapplaatsen / Toeristische OverstapPunten (TOP) in Bergh zijn onder andere:

Externe links