Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Oude Eltenseweg Zeddam

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken

De Oude Eltenseweg tussen Zeddam en Stokkum is een betonnen fietspad en zandweg waar geen huizen langs staan. Het wordt ook wel "het betonnen fietspad" of kortweg "het betonpad" genoemd. Tot 1992 is dit nog op kaarten te vinden als Hoge Eltenseweg (in elk geval in Stokkum).

Het pad begint op de kruising met de Groeneweg en het Gildepad in Zeddam, steekt de N335 over en loopt dan door het Bergherbos naar de Eltenseweg in Stokkum, ongeveer 600 m van de Duitse grens (fietsbrug over de A3).

Zijpaden en -straten zijn: de Vossenweg, de Peeskesweg, de Kastanjelaan, de Boterweg en de Hulzenbergseweg. Tussen de kruising met de Vossenweg en de kruising met de Boterweg vormt de Oude Eltenseweg de grens tussen Stokkum en Beek.

Ook in Beek is een Oude Eltenseweg.

Bij de kruising met de N335 (Beekseweg) staat TOP nr. 46 van het Fietsroutenetwerk; bij het uiteinde aan de Eltenseweg in Stokkum staat TOP nr. 85.

Er staat maar één gebouw aan de weg: de drinkwatervoorziening "Van Heek" van Vitens op nr. 2, vernoemd naar Jan Herman van Heek. Dit is in 2015 geheel vernieuwd en in een ecologisch gebouw van 1880 m² ondergebracht. Ter gelegenheid van de opening is er een open dag voor het publiek met rondleidingen door het gebouw en over het aangrenzende waterwinterrein geweest. Voor 2015 stond hier al lange tijd een veel kleiner gebouw, op topografische kaarten vanaf 1966 zichtbaar en later aangeduid als "Pompstation".

Extere links

Kaart

Bezig met het laden van de kaart...