Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Vossenweg

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken

De Vossenweg is een oeroude naam voor de weg die begint achter het voormalige dierenpark in 's-Heerenberg (op de kruising met der Herdersweg en de Peeskesweg) en noordwestwaarts voert door het Bergherbos, over de Rijsberg, langs de vroegere Beekse tol en café Ten Benzel tot in of voorbij Loerbeek.

Tegenwoordig heet het deel ten zuiden van de N335 nog steeds Vossenweg. Het begin van de onverharde weg sluit direct aan op de bebouwde kom van 's-Heerenberg. Het grondstuk van het voormalige Burgers dierenpark ligt ook nog net in 's-Heerenberg, maar bij de eerste huisnummers (1 en 3) wordt de weg gerekend tot het buitengebied van Stokkum. Verderop, na de kruising met de Oude Eltenseweg is de Vossenweg een bosweg op de grens tussen Beek en Zeddam; deze grens loopt tot dicht bij de Rijsberg (76 m) in het bos. Vanaf daar ligt de weg geheel op het grondgebied van Beek, tot hij bij de N335 iets ten oosten van de kruising met de Berkenlaan uitkomt.

Het kleinere deel ten noorden van de N335 heet nu Berkenlaan en gaat verderop over in de Didamseweg. In 1858, toen de Didamseweg nog Vossenweg heette, werd het kronkelige gedeelte van de molen van Ten Bensel tot de Noordermarkweg, rechtgetrokken in het kader van de aanleg van de grindweg Zeddam-Didam.

Behalve de bovengenoemde huisnummers 1 (uit 1935) en 3 (uit 2001) in Stokkum liggen er aan de tegenwoordige Vossenweg geen huizen of adressen.

Kaart

Bezig met het laden van de kaart...

Bronnen