Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Klaassen, Martinus Hendrikus Gerhardus

Uit Berghapedia
(Doorverwezen vanaf Klaassen, M.H.G.)
Ga naar: navigatie, zoeken
Klaassen.jpg

Martinus Hendrikus Gerhardus Klaassen, roepnaam Henk, is bekender als meester Klaassen. Hij werd op 15 augustus 1898 geboren te Doetinchem als schoenmakerszoon. Hij was vanaf 17 november 1924 tot begin 1939 in 's-Heerenberg onderwijzer aan de Willibrordus jongensschool aan de Oude Doetinchemseweg, (na afbraak nu openbare basisschool) voordat hij, in september 1949 hoofd werd van de toen heropgerichte ulo-school aan het Gasthuisplein, achter de mestvaalt van boer Van Uhm. Deze school is ook afgebroken, er staan nu woningen.

Voor de Tweede Wereldoorlog was hij secretaris van het Rooms Katholieke jongenspatronaat en secretaris van de avondnijverheidsschool waarvan hij tot aan zijn dood de functie van voorzitter bekleede.

Henk Klaassen overleed op 15 januari 1956 en werd begraven op de algemene begraafplaats in 's-Heerenberg. Hij werd bekend als auteur van Berghse historieverhalen, zoals over de Heksenkoel. Op 29 maart 1984 werd door de Heemkundekring Bergh een meester-Klaassenavond gehouden.

Bron