Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Loveringbos

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Het Loveringsbos is een straat in de gelijknamige wijk in 's-Heerenberg. De straat loopt van de kruising met de Zandakkers en De Geer met een ruime bocht naar De Hucht. Voor auto's loopt de straat dood, de verbinding met De Hucht bestaat uit een voetpad.

De huizen in de straat zijn gebouwd tussen 1977 en 1986. Ten oosten van de straat ligt het wijkparkje met een hondenuitlaatterreintje. Dit parkje loopt in oostelijke richting af naar de Oude Doetinchemseweg. Vanuit het parkje loopt ook een voetpad naar de Piet van der Vossenstraat en een trap naar de Zonneweide.

De wijk Loveringbos is vanaf medio jaren 70 gebouwd. De eerste fase omvatte de straten De Driekoningen, De Hucht, de Zandakkers, de Korensingel en een straat die net als de wijk Loveringsbos heet. Later kwamen daar nog De Geer, het Garstestuk en de Hagedoorn bij.

Direct ten zuiden hiervan lag vroeger het zandgat. Aan de zuidkant liggen nu het Sportcomplex Montferland met een sporthal en het Zwembad Montferland, de Commandeur, de Piet van der Vossenstraat en de Zonneweide; deze liggen allen in het voormalige zandgat en het hoogteverschil met de wijk Loveringbos is ook nu nog heel goed te zien.

Fragment uit een foto van de Rabobank oktober 1978
Luchtfoto 's-Heerenberg met bovenaan het zandgat

Kaart

Bezig met het laden van de kaart...