Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Meizoenstraat

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken

De Meizoenstraat in Loerbeek is genoemd naar het meizoentje. De straat begint op de kruising met de Sint Jansgildestraat en eindigt op de kruising met de Zuidermarkweg en de Matjeskolk. Halverwege de straat ligt de Den Hamweg, hier is geen kruising, maar zijn twee T-splitsingen op 25 m van elkaar.

De straat vormt de zuidelijke grens van de bebouwde kom van Loerbeek. Alle huizen ten zuiden van de straat liggen in Beek.

Kadastraal en qua postcode ligt deze straat in Beek, maar de huizen ten noorden van de straat liggen binnen de bebouwde kom van Loerbeek.
De huizen in de straat zijn gebouwd in de periode 1939 - 1975.

Op GoogleMaps lijkt de straat de Sint Jansgildestraat nog over te steken in zuidwestelijke richting en door te lopen tot huisnummer 15 en 17. Dit stuk weg is echter kadastraal een zijstraat van de Sint Jansgildestraat.
Vroeger (voor de aanleg van bedrijventerrein Matjeskolk) liep de Meizoenstraat in noordwestelijke richting door tot op de huidige Koningsweg. De huidige huisnummers Koningsweg 4 en 6 liggen nog aan dit stuk weg. Op kadastrale kaarten tot 1992 is dit nog te zien.

Bedrijven

  • nr. 4a: Anouk Hairfashion - dames- en herenkapper

Kaart

Bezig met het laden van de kaart...