Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Bakkerij en Lunchroom W.Hieltjes

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken

W. Hieltjes had een Bakkerij en Lunchroom aan de Molenstraat 6 te 's-Heerenberg. Links daarvan was de Amrobank en rechts Gilsing-mode, later cafetaria Den Elzen. De lunchroom was erg in trek bij de jongeren van 's-Heerenberg, niet in het minst omdat er een flipperkast stond. Ook kon je er voor een dubbeltje softijs kopen.

De heer W. Hieltjes heeft vele jaren bij MvR gevoetbald en is later consul van de KNVB geworden. Hij zat in de raad van toezicht van de Raiffeisenbank en was lid van de Berghse Brandweer. Hij heeft 12,5 jaar als meldpunt voor de vrijwillige brandweer gefungeerd en is voorzitter geweest van de Bakkersbond Bergh en Omstreken.

De heer Hieltjes is in december 1972 overleden.

Deze laatste foto (uit ongeveer 1951) is gemaakt in de Molenpoortstraat bij de groentewinkel van Went naast de borstelfabriek. Van links naar rechts staan Annie Boschker/Went - Katrien Frerix/Buenk – de moeder van Bernhard Dünnwald – Heini Jansen - Grootmoeder Buenk – Dora Buenk – Muuske Went - oma Went/Leuverink – Willem Hieltjes – Mia Dünnwald/Verwaijen – vrouw van Dorus Van Uhm – Bernhard Dünnwald – Bennie Wennekes – Wim van Uhm – Gerrit Wennekes – Piet van Uhm - Hanne Wennekes (tassenwinkel)

Bronnen

  • Archief Benny Schuurman en familie Hieltjes