Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Beelaerts van Blokland, Jhr. mr. Johan Anthony

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Jhr. mr. Johan Anthony Beelaerts van Blokland werd geboren te Den Haag op 13 april 1924 als zoon van Willem Adriaan Beelaerts van Blokland en Adriana Maria Catharina Snoeck.

Hij was drager van het Mobilisatie-Oorlogskruis. Aangezien hij in mei 1940 met zestien jaar te jong was om toen in militaire dienst zijn, betekent dit dat hij Nederland later in de oorlog ter zee of in de lucht heeft gediend.

In 1951 trouwde hij met Jkvr. Agnies Pauw van Wieldrecht. Uit dit huwelijk werden een dochter en twee zoons geboren.

Beelaerts van Blokland heeft als diplomaat gewerkt op de Nederlandse ambassades in onder meer Lissabon, Warschau, Kopenhagen, Jeruzalem, Londen, Bonn, Koeweit en Boedapest. Op de twee laatstgenoemde posten was hij ambassadeur. Zijn laatste standplaats was Rome, waar hij van 1983 tot 1986 ambassadeur was bij de Heilige Stoel.

Al in 1955 kocht hij als thuisbasis in Nederland de Kemnade in Wijnbergen, waar hij zich na zijn pensionering met zijn vrouw definitief vestigde.

Hij schreef een artikel getiteld "Oudste geschiedenis van de Kemnade onder Wijnbergen" voor Old Ni-js nr. 44.

In 1956 werd hij beschermheer van de Schutterij Sint Martinus te Wijnbergen. Sinds 14 juni 1987 was hij beschermheer van de Hooglandse Schutterij Sint Martinus in Braamt.

Hij overleed op de Kemnade op 3 oktober 2007, 83 jaar oud. Hij werd begraven op de protestantse begraafplaats in Zeddam. Zijn vrouw overleed in Doetinchem op 7 mei 2013, 85 jaar oud.

BvB overlijdensadvertentie.jpg BvB overlijdensadvertentie Schutterij.jpg

Bronnen