Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Schuurman, Wilhelmus Hendrikus Antonius

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Willem 1.jpg

Willem Schuurman ('s-Heerenberg, 7 februari 1912 - aldaar, 5 mei 1993), met zijn karakteristieke schorre stem, zoon van G.W. Schuurman de Snor, was ook eigenaar van de winkel Schuurman aan de Molenpoortstraat 13 (voorheen B444), Schuurman's kantoor/boekhandel,bazar, en van een speelgoedwinkel aan de Klinkerstraat te 's-Heerenberg. Hij was provisor en voorzitter van het Gasthuis Sint-Gertrudis, raadslid, wethouder en loco-burgemeester van de gemeente Bergh.Tevens voorzitter van het comité 600 Jaar Stad.

In zijn woonplaats is een laan naar hem genoemd.

Ook hij had de bijnaam de Vos, die op zijn grafsteen op de algemene begraafplaats in 's-Heerenberg is afgebeeld. Deze naam had hij geërfd van zijn grootvader Hendrikus Wilhelmus Derksen (zoeaaf)

Bestand:Bijlage Graafschapbode 28 dec 1949.jpg|Bijlage Graafschapbode 28 dec 1949 Zie: W. Schuurman Willem Schuurman kreeg de volgende onderscheidingen:

Meer dan 22 jaar was hij wethouder.Hij was oprichter, mede oprichter en bestuurslid van zo'n twintig verenigingen, organisaties en stichtingen zowel binnen als buiten de voormalige gemeente Bergh.

Het Huwelijk van de Dag. Op heden, Woensdagmorgen.

Heden, Woensdagmorgen, werd in 's-Heerenberg onder grote belangstelling het huwelijk voltrokken tussen den heer W. H. A. Schuurman, voorzitter van de R.K. Jongere Middenstandsvereniging en leider der K.J.C. en mejuffrouw E. Th. Fr. M. Holleman, dochter van den voorzitter der R.K. Middenstandsvereneniging. 's-Heerenberg—Stokkum en Azewijn en leidster der K.J.V. te 's-Heerenberg. De leden der K.J.C. en K.J.V. hadden voor het Gemeentehuis en de R.K. Kerk een erehaag voor het bruidspaar gevormd, waarbij de verschillende vaandels waren meegevoerd. Hierbij een foto van het bruidspaar op weg naar de R.K. Parochiekerk te s-Heerenberg, waar het huwelijk werd voltrokken.

Bron

  • Archief Benny Schuurman (B.C.J.A)