Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Weerdenburg, Adrianus Wilhelmus van

Uit Berghapedia
(Doorverwezen vanaf Weerdenburg, Adrianus W. van)
Ga naar: navigatie, zoeken
Pastoor Van Weerdenburg.jpg

Adrianus Wilhelmus van Weerdenburg werd op 11 april 1897 geboren in de gemeente Vinkeveen en Waverveen als zoon van Johannes van Weerdenburg en Lamberta Maria Degenkamp.

Van Weerdenburg werd op 15 augustus 1921 tot priester gewijd. In 1938 werd hij pastoor van de parochie St. Jan de Doper in Kilder als opvolger van pastoor Nijrolder. Daar heeft hij een verslag over de gebeurtenissen in Kilder in de Tweede Wereldoorlog geschreven.

Bij zijn zilveren priesterfeest op 15 augustus 1946 werden in de kerk van Kilder te zijner ere acht gebrandschilderde ramen aangebracht, gemaakt door pater Randag. Het zijn acht voorstellingen van taferelen uit onze heilsgeschiedenis: Adam en Eva, de geboorte, de bruiloft van Kana, het laatste avondmaal, Golgotha, de verrijzenis, Gij zijt Petrus, en de nederdaling van de H. Geest.

In juni 1952 benoemde de aartsbisschop van Utrecht hem tot deken van het dekenaat Culemborg. Zijn standplaats werd Wijk bij Duurstede, waar hij tot pastoor werd benoemd. In Kilder werd hij opgevolgd door pastoor Korrel.

Deken Van Weerdenburg overleed op 22 oktober 1954 na een vrij langdurige ziekte in het Sint Antoniusziekenhuis in Utrecht. Hij werd begraven in Wijk bij Duurstede.

Bronnen