Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Roosendaal, Theodorus Johannes

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Theodorus Johannes Roosendaal was broeder norbertijn. Hij werd op 21 april 1917 geboren in Loerbeek als zoon van Gerhardus Roosendaal en Hendrika Johanna Croes.

Van 2 september 1931 tot 13 september 1935 bezocht hij het Serafijns Kleinseminarie van de paters kapucijnen in Langeweg, een dorp in de toenmalige gemeente Terheijden (nu gemeente Moerdijk). Dit was een internaat waar jongens van twaalf tot achttien jaar werden voorbereid om in te treden bij de orde van de kapucijnen. De meeste jongens haakten echter voortijdig, en ook Roosendaal ging na vier jaar terug naar Loerbeek.

Wim Spliethof (19041978) uit Beek heeft de opleiding in Langeweg wel voltooid en is ingetreden bij de orde van de kapucijnen.

Roosendaal is later ingetreden bij de orde van de norbertijnen. Zijn kloosternaam was Koenraad. In de norbertijnenabdij van Postel bij Mol in België heeft zich voorbereid om als missionaris te worden uitgezonden naar de apostolische prefectuur Lolo in de toenmalige Belgisch Congo, die door de norbertijnen van Postel werd bediend. Deze prefectuur is in 1962 verheven tot bisdom (de fase van apostolisch vicariaat werd dus overgeslagen). Al in 1960 was Belgisch Congo zelfstandig geworden (sinds 1997 is de naam Democratische Republiek Congo).

Verdere gegevens over broeder Koenraads levensloop ontbreken nog.

Bronnen